lördag 25 april 2015

Dagens arbete


Det blev tidigt väckning idag morse.
Den här helgen har vi tänkt satsa ordentligt på renoveringen så att vi kommer framåt!
Började med att tömma detta rum. 
Här har jag stått och skrapat och fixat alla överstycken och lister i vinter, nu blir det att flytta hela snickerboa ut i uthuset.


Halvvägs.


Tomt! 
Till och med innertaket och spånskivorna i hörnet är rivna.


Från andra hållet, ...


.... lika tomt :)
Den gamla vedspisen kommer också att tas ut men den får stå kvar ännu, den väger så mycket att vi behöver hjälp till att få ut den.


De tre dörrkarmarna som vi har haft i lager i rummet bar vi ut. Puh, tunga grejer, inga lätta moderna funderingar här inte utan ordentligt tjockt virke. Den ena karmen skall hålla vår ytterdörr, en karm kommer att hålla dörren in till de rum vi nu renoverar och en karm kommer vi att spara som reservdel då den inte är i bästa skick.


"L. Fougstedt, Kristina" står det på dörrkarmen. L står för Lorentz, pappa till Lorenza. 
Fougstedts var ägare nummer 3 av huset och de gjorde en omfattande renovering av huset i slutet av 1800-talet. De öppnade en dörr ut mot gatan och dessa dörrkarmar sattes in. Vi har nu byggt igen öppningen (klick) ut mot gatan och kommer att använda karmarna och dörrbladen som vår ytterdörr när glasverandan är byggd.


Dessa dörrar kommer att leda in till sönernas "avdelning" från glasverandan. Det kommer en gångdörr i dessa pardörrar därför det konstiga uteendet. Dörrarna har samma färg och ådring som dörren (klick) vi har i köket.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar